Ευρεία αποδοχή για την Σακελλαροπούλου - 13% μπροστά η ΝΔ
Δημοσκοπηση MRB

Ευρεία αποδοχή για την Σακελλαροπούλου - 13% μπροστά η ΝΔ

Ευρύ ποσοστό αποδοχής συγκεντρώνει η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το STAR. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, της τάξης του 13%, με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Φοβάται ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία άνω του 50% των ερωτηθέντων, ενώ το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 33% έναντι του 20% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, ΚΚΕ με 4%, Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,1%, η Χρυσή Αυγή με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 24,2%.

Παράλληλα, συντριπτικό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», με τους ερωτηθέντες να απαντούν υπέρ του σε ποσοστό 44,2%, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί συγκεντρώνοντας το 24,5%.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναδεικνύεται και δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 44,2%.

Στα θέματα της επικαιρότητας, το 55,5% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά την επιλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και μόλις το 23% αρνητικά.

Επιπλέον, το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και μόλις το 14% αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, ποσοστό 54,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί πιθανή την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία (το 16,4% «πολύ» πιθανό και το 38,4% «αρκετά πιθανό»).