Ευ. Τσακαλώτος για τo "plan Χ": Δεν φταίει ο Βαρουφάκης, η ευθύνη είναι συλλογική

Ευ. Τσακαλώτος για τo "plan Χ": Δεν φταίει ο Βαρουφάκης, η ευθύνη είναι συλλογική

Με αρκετές ημέρες καθυστέρηση ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε για τις μεθοδεύσεις με το Plan X του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Κι αυτή τη φορά ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για την ουσία και πέταξε… την μπάλα στην εξέδρα.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για «συλλογική ευθύνη», την στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει να διαρρεύσει ότι ο κ. Βαρουφάκης δρούσε με προσωπική ατζέντα και ήταν ουσιαστικά αυτονομημένος. «Έχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε, και το έκανε και ο πρωθυπουργός, τα θετικά και τα αρνητικά για το πρώτο 6μηνο. Υπάρχει συλλογική ευθύνη σε μια κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, ο ίδιος, για να ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση έσπευσε να αφήσει αιχμές έναντι του προκατόχου του για τις πολλές συνεντεύξεις που δίνει.  «Κάποιος μπορεί να είναι υπουργός οικονομικών και να κάνει τις υποχρεώσεις του  και κάποιος να απαντά στις συνεντεύξεις Βαρουφάκη. Και τα δύο δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει χρόνος», υποστήριξε στην παρέμβασή του.

Αλέξανδρος Διαμάντης