Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για παραβίαση ΛΕΑ το 2020
Κώστας Αχ. Καραμανλής

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για παραβίαση ΛΕΑ το 2020

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Νέα αυστηρότερα πρόστιμα για την την παραβίαση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) και τον ορισμό τσουχτερών προστίμων από το 2020 προανήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπίλη,  εξήγησε ότι στόχος είναι γίνει «αναπροσαρμογή του ΚΟΚ για τα πρόστιμα, ώστε για ορισμένες παραβάσεις όπως αυτή της ΛΕΑ να είναι υψηλά». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν θα είμαστε απλά αυστηροί για τις ΛΕΑ αλλά θα παρακολουθούμε και την εφαρμογή του νόμου». 

Από την πλευρά της η κυρία Πιπιλή ζήτησε εξοντωτικά πρόστιμα και σίγουρα αναπροσαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου που προβλέπει μεν πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες από 20 που ίσχυε παλιά.  

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Μεταφορών μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο νομοθέτησης της υποχρεωτικής χρήσης χιονολάστιχων για συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους. « Εξετάζουμε και διάταξη για την παρακώλυση κυκλοφορίας σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Όταν θα λέει η Τροχαία ότι ο δρόμος κλείνει και δεν μπορείς να πας χωρίς όλα τα απαραίτητα μέσα σε αυτόν θα υπάρχει αυστηρό πρόστιμο», υπογράμμισε.