8ος χρόνος, ημέρα 2478η
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Επιτακτική η ανάγκη ενιαίου λόγου των στελεχών της κυβέρνησης για την ανάδειξη του έργου της

Επιτακτική η ανάγκη ενιαίου λόγου των στελεχών της κυβέρνησης για την ανάδειξη του έργου της
Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός και με τη σημερινή του επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ και σε τράπεζα, δείχνει ότι η στρατηγική του είναι όσο πάμε προς τις εκλογές, να αναδεικνύει τα σημεία εκείνα του προγράμματός του, που έχει κάνει πράξη.

Το θέμα της προστασίας των εργαζόμενων σε ό,τι αφορά την τήρηση του ωραρίου τους, από τις επιχειρήσεις, είναι ένα από αυτά. Τόσο για λόγους ουσίας όσο και για λόγους επικοινωνίας.

Είναι ουσίας, γιατί πλέον κανείς δεν θα μπορεί να παίζει με το ωράριο των ανθρώπων, και να πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό, που πρέπει να έχουν επιχειρήσεις.

Και επικοινωνίας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ποντάρει πολλά στο να κτίσει ένα αφήγημα περί μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και στα συμφέροντα.

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι σωστό βήμα, όπως και μια σειρά από κινήσεις της κυβέρνησης που διευκολύνουν τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το βαθύ και δύσκαμπτο κράτος.

Για αυτό και λέμε ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί πρέπει να επενδύουν στο θετικό αφήγημα, του έργου που έχει γίνει αυτά τα τρία χρόνια.

Ο λόγος τους πρέπει να είναι ενιαίος και συγκεκριμένος. Μόνο τότε θα γίνει κατανοητό στους πολίτες το έργο που έχει γίνει και όχι με προσωπικές διαδρομές και πολιτικές.

Αρκετά λάθη έχουν γίνει και από εδώ και πέρα κάθε λάθος θα μετρά διπλά. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές στους υπουργούς και στα στελέχη. Να μην δίνουν πάσες στους πολιτικούς τους αντιπάλους και κυρίως να μην σημαδεύουν τα δίχτυα της ομάδας τους. Τα γράφω με όρους ποδοσφαίρου, μπας και σε κάποιους γίνει κατανοητό. Το κυβερνάν είναι ομαδικό παιχνίδι και όχι ατομικό. Εάν η ομάδα χάσει κανείς δεν θα θυμάται εάν κάποιος έκανε περισσότερες ντρίπλες.

Τα υπενθυμίζουμε αυτά, διότι οι χειρισμοί στην υπόθεση της Novartis ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Στη Νέα Δημοκρατία, πρέπει εγκαίρως να βρουν τον βηματισμό τους και να ακολουθήσουν το μοντέλο δουλειάς που τους έφερε το 2019 στην εξουσία.

Κατανοητό ότι η απλή αναλογική, μοιραία, θα οδηγήσει κάποιους εκτός Κοινοβουλίου, αλλά κανείς δεν είναι ισόβιος και κανείς δεν πρέπει να κάνει τάκλιν στο διπλανό του.

Το λάθος του διπλανού τους πρέπει να το καλύπτουν και όχι να επιχαίρουν, γιατί κάτι θα τσιμπήσουν οι ίδιοι στη μάχη του σταυρού.

Τα γράφουμε αυτά εγκαίρως.

Διότι εάν στο τέλος κάνουν τον Μητσοτάκη…τερματοφύλακα, δεν θα υπάρχει κανείς για να βάλει το γκολ. Και ομάδα που δεν σκοράρει δεν κερδίζει. Τόσο απλά…