Επίσημη επίσκεψη του Γ. Κατρούγκαλου στην Κύπρο - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Επίσημη επίσκεψη του Γ. Κατρούγκαλου στην Κύπρο - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αναχωρεί απόψε, Δευτέρα, για τη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αύριο ο κ. Κατρούγκαλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και σε θέματα περιφερειακής συνεργασίας, με επίκεντρο τις τριμερείς συνεργασίες που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος.

Αναφορικά με το Κυπριακό, αναμένεται ότι θα συζητηθεί η στάση της Άγκυρας στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, καθώς η επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση, σε θετικό κλίμα, που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες και τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη μετάβασή του στην Αττάλεια, την προσεχή Πέμπτη 21 Μαρτίου, για μία εκ νέου συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, καθώς και με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β''. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται, τέλος, κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα, καθώς και επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ