Επιμένει στα περί ελέγχου της εξουσίας - Eπίθεση κατά των επικριτών του
Αλέξης Τσίπρας

Επιμένει στα περί ελέγχου της εξουσίας - Eπίθεση κατά των επικριτών του

Με επίθεση κατά όσων επέκριναν την αναφορά του στον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας» επιχείρησε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο σάλο που προκάλεσαν οι  δηλώσεις του, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στην επικρατούσα, εντός ΣΥΡΙΖΑ, άποψη ότι «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία».

Μάλιστα υποστήριξε πως ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας αφορά το κομματικό κράτος, την αναξιοκρατία και τη διαφθορά την οποία βρήκε η κυβέρνησή του και έκανε λόγο για έλεγχο «με κανόνες διαφάνεια και αξιοκρατία».

Κατηγόρησε όσους επέκριναν τη δήλωσή του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους, να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε, για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ»

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να αντιστρέψει τις κατηγορίες καταγγέλλοντας τη σημερινή κυβέρνηση και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαγγελόπουλο, κάνοντας λόγο για δήθεν σκευωρία.

Αξιοσημείωτη και η αντίδρασή του ως προς την να βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες, κάνοντας λόγο για παραβίαση και του ευρωπαϊκού δικαίου. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος στο παρελθόν ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τους κουκουλοφόρους μάρτυρες ως «ήρωες»...