Ένωση Κεντρώων: Οδεύουμε σε νέες περιπέτειες με την αιγιαλίτιδα ζώνη

Ένωση Κεντρώων: Οδεύουμε σε νέες περιπέτειες με την αιγιαλίτιδα ζώνη

Η Ένωση Κεντρώων διερωτάται αν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το θέμα της επιλεκτικής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο στο Ιόνιο, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι οδεύουμε σε νέες περιπέτειες.

«Όσον αφορά αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς στην τελετή παραλαβής και παράδοσης του Υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 σε 12 μίλια, έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Κάθε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική προϋποθέτει σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών και ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

«Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί οδό που γεννά περιπέτειες και λειτουργεί σαν τυφλό όργανο των ΗΠΑ. Μόνο που οι ΗΠΑ δεν έχουν μπέσα, δημιουργούν προβλήματα και το κόστος θα το πληρώσει μόνο η Ελλάδα. Καλό θα είναι οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό, γιατί οδεύουμε προς περιπέτειες».

Παράλληλα, η Ένωση Κεντρώων σε άλλη ανακοίνωσή της αναφέρεται στις εξελίξεις μετά την ψηφοφορία στην πΓΔΜ, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκφράζοντας την απορία αν ο κ. Καμμένος «θα συνεχίσει το θέατρο;»

«Κάποιοι επιπόλαιοι πίστευαν, ότι η Βουλή των Σκοπίων, δε θα ψήφιζε με τον αριθμό «80» την αλλαγή του Συντάγματος. Οι Σκοπιανοί όμως που κέρδισαν τα πάντα με τις Πρέσπες, δεν ήταν ηλίθιοι και ψήφισαν «ναι» και τώρα η τορπίλη του σκοπιανού έρχεται προς την Ελλάδα. Σύντομα θα έρθει η ώρα της Ελληνικής Βουλής. Ο Καμμένος τι θα κάνει τώρα; Θα συνεχίσει το θέατρο; Θα συνεχίσει να λέει ότι θα πάει με τον Τσίπρα μέχρι τέλος; Θα πειθαρχήσει στο σιωπητήριο που επέβαλε ο Τσίπρας;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, η οποία θεωρεί ότι «δεν θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή για το σκοπιανό και θα προκηρυχθούν εκλογές, για να πάει η πυρακτωμένη μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση».