Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από τη ΝΔ

Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από τη ΝΔ

Σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού με κεντρικό μήνυμα «Ας μετατρέψουμε το φόβο σε κινητοποίηση και φροντίδα», προχώρησε η Νέα Δημοκρατία. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ διοργάνωσε ψηφιακή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νόσο.

Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αποτελεί παγκόσμια, αλλά και στη χώρα μας, μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου των γυναικών, ωστόσο ανήκει στην κατηγορία των περιπτώσεων που θεραπεύονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό με κύριο όπλο την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση.

Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων βρέθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών που θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου επισήμανε στην παρέμβασή του ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τον πρόδρομο ενός συνολικού προγράμματος πρόληψης τόσο του καρκίνου του μαστού όσο και του παχέος εντέρου και του τράχηλου της μήτρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα, ο πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος καθώς και γυναίκες που βίωσαν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, η γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου και η γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρία Νάτσιου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των συμβολικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση γύρω από την ασθένεια, το κτίριο της Νέα Δημοκρατίας στην Πειραιώς παρέμεινε φωταγωγημένο στα ροζ για τρεις ημέρες και στελέχη του κόμματος συμμετείχαν στην πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης της κινητής μονάδας μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.