Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 12:30

-A +A

Δωρεά της ΔΕΗ μάσκες και ειδικές στολές για το ΕΣΥ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 12:30
Δωρεά της ΔΕΗ μάσκες και ειδικές στολές για το ΕΣΥ
-A +A

Σε δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η ΔΕΗ Α.Ε., προμηθεύοντας το ΕΣΥ με 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12.022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec. Η παραλαβή του υγειονομικού υλικού έγινε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

Παρόντες στην παραλαβή του υλικού ήταν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στην «πολύ σημαντική βοήθεια αυτών των εξειδικευμένων υλικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρθηκε ο κ. Κικίλιας. «Είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες και όλα αυτά θα πάνε απ’ ευθείας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που τα έχουν ανάγκη» σημείωσε, ευχαριστώντας τον υπουργό Περιβάλλοντος, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ καθώς και όλους τους εργαζομένους και την εταιρεία.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρωτοβουλία της. Μια πρωτοβουλία που στηρίζει την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: Παίρνει 0,8 ευρώ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατ. ευρώ -γιατί είχε 6,5 εκατ. Πελάτες- και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά!» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Στάσσης δήλωσε: «Στη ΔΕΗ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προμηθεύσουμε το ΕΣΥ με πάνω από 40 τόνους εξειδικευμένο υλικό προστασίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας, που δίνουν τη μάχη αυτή τη στιγμή, για να μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να μπορούν να περιθάλψουν καλύτερα τους αγαπημένους μας ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία για τη χώρα μας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα