Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με 15 μονάδες διαφορά

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με 15 μονάδες διαφορά

Προβάδισμα 15 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Interview, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 37% στην πρόθεση ψήφου έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαρισμό της «Βεργίνα Τηλεόραση» δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (24%).

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37 % εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 15 μονάδες από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ 4,3% και το ΜεΡΑ25 3,5%

Άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι το 62% των πολιτών έχει κουραστεί και δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 57% ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει».

Επίσης, αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορονοϊού, εμφανίζεται το 62% των πολιτών ενώ σε ερώτημα σχετικό με την επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.