Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 15:39

-A +A

Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητούν οι Αγιορείτες

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 15:39
Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητούν οι Αγιορείτες
-A +A

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού.

Ήδη 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας έχουν ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ σήμερα στην έκτακτη σύναξη της Ιεράς Κοινότητας αποφασίστηκε να σταλεί αντιπροσωπεία στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αναφέρει:

«Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.

Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.

Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.

Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα