Δ. Τζανακόπουλος: O M. Πετσίτης έκανε τις επιλογές του από το 2015 και μετά

Δ. Τζανακόπουλος: O M. Πετσίτης έκανε τις επιλογές του από το 2015 και μετά

Επιμένει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί ως αντιπερισπασμό στην υπόθεση της Novartis το σκάνδαλο γύρω από τον Μ. Πετσίτη ο οποίος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από το 2015 και μετά έκανε τις δικές του επιλογές και έχει ο ίδιος την ευθύνη των πράξεών του.

«Η ΝΔ επιχειρεί να συμψηφίσει, να κάνει αντιπερισπασμό, επειδή το σκάνδαλο Novartis αγγίζει στον πυρήνα του τον ηθικό εκφυλισμό του προηγούμενου συστήματος εξουσίας. Όσο κι αν ψάξουν, όσο κι αν επιχειρήσουν στοχοποίηση, δεν θα τα καταφέρουν γιατί δεν θα βρουν τίποτα μεμπτό ούτε στον κ. Παππά, ούτε σε μένα ούτε σε κανένα μέλος της κυβέρνησης.

Προφανώς δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Παππά. Ο κ. Πετσίτης από το 2015 και μετά έκανε τις δικές του επιλογές και έχει ο ίδιος την ευθύνη των πράξεών του. Υιοθετούνται σήμερα οι απόψεις της κας Κωνσταντόπουλου από μέχρι πρόσφατα πολέμιούς της. Την χρησιμοποιούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας  μιλώντας στον News 24/7  σημείωσε ότι το φθινόπωρο θα γίνουν εθνικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα τονίζοντας:

«Η κυοφορούμενη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ είναι μία ακόμη από τις κινήσεις διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Τα δάνεια του ΔΝΤ φτάνουν στα 9,6 δισ. Σκοπεύουμε να αποπληρώσουμε ένα σημαντικό μέρος αυτού του δανείου. Τα δάνεια του ΔΝΤ είναι ακριβά, έχουν επιτόκιο 5,1%, έτσι θα μειώσουμε το επιτοκιακό κόστος και θα αυξήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις Βρυξέλλες, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όλοι κατανοούν ότι είναι ένα δίκαιο και λογικό αίτημα. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί έχει σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία. Δείτε το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, είναι στο χαμηλότερο σημείο των πολλών τελευταίων ετών.Το αφήγημα της καταστροφής έχει κατεδαφιστεί τελείως».

Παράλληλα, επισήμανε: «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία. Όποιος γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αγορές καταλαβαίνει ότι η ανάλυση του προέδρου της ΝΔ είναι μια προσπάθεια να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του. Είναι ανόητο το επιχείρημά του ότι οι αγορές προεξοφλούν τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.Την επόμενη έξοδο στις αγορές θα την αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τον ΟΔΗΧ όχι με γνώμονα επικοινωνιακές ανάγκες.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι παρέμβαση που σκοπεύει στην ενίσχυση των ασθενέστερων. Βρίσκεται υπό επεξεργασία. Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα».

Ακόμη, σχετικά με την υπόθεση Novartis, ανέφερε: «Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Αθανασίου κάνουν στροφή στην υπερασπιστική γραμμή. Από εκεί που μιλούσαν για σκευωρία μιλούν για παραγραφή των αδικημάτων, κρύβονται από την κατάπτυστη ερμηνεία ενός κατάπτυστου άρθρου, του 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει τελικά αν η δωροδοκία δεν έχει παραγραφεί.

Βενιζέλος και Φορτσάκης παλαιότερα έλεγαν ότι η δωροδοκία δεν υπόκειται σε παραγραφή. Το ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους συνδέεται με το ότι το κράτος υπέστη ζημία 23 δισ. Αυτό είναι μία πολιτική εκτίμηση, όχι νομική εκτίμηση. Η στάση και της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι απαράδεκτη».

 

Επιπλέον, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η βάση για τη μεγάλη προοδευτική συμμαχία είναι η αντιπαράθεση με τα ακροδεξιά αφηγήματα»

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτή την ατυχή συνάντηση με τον Αμβρόσιο, αυτό δεν χαρακτηρίζει τη συνολική πορεία του, ούτε βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προοδευτικότητα μιας κυβέρνησης που στήριξε τα δικαιώματα καταπιεσμένων μειοψηφιών», δήλωσε.

Τέλος, επισήμανε: «Ο κ. Μεϊμαράκης, προς τιμήν του, δεν βρίσκεται σε ακραίο αντιπολιτευτικό παροξυσμό. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το πολιτικό του πρόγραμμα, σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα που θα τη ζήλευε ακόμη και το ΔΝΤ, προσπαθεί να βρει λαϊκό έρεισμα με στροφή προς την ακροδεξιά».

Φωτογραφία intime news