7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δ. Βίτσας: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκλογές μετά την πανδημία

Δ. Βίτσας: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκλογές μετά την πανδημία
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στο ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόωρες εκλογές μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της πανδημίας αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν η αξιωματική αντιπολίτευση διατυπώσει σχετικό αίτημα όταν η χώρα βγει από την πανδημία, δήλωσε «εγώ πιστεύω ότι θα ζητήσουμε (σ.σ εκλογές) ώστε να αποφανθεί ο λαός».

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ότι κάτι συμβαίνει με την οικονομία και η κυβέρνηση βιάζεται να ανοίξει τα καταστήματα της εστίασης.

«Παρακολουθώ τους επιχειρηματίες του κλάδου να λένε ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν οικονομικά δεδομένα που δεν πάνε καλά και η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι ανοίγοντας όλους τους κλάδους χωρίς να σκέφτεται άλλες επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν» δήλωσε και πρόσθεσε «θα έβρισκα λογικό ως κυβέρνηση, Βουλή και κοινωνία να εστιάσουμε όλη μας την προσπάθεια ώστε να εμβολιαστεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού, χωρίς ψευτοδωράκια, χωρίς μέτρα που ζαλίζουν, χωρίς μέτρα πανικού που μας δημιουργούν προβλήματα με άλλες χώρες».

Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διενεργήσει κάποια καμπάνια πειθούς για τους εμβολιασμούς ο κ. Βίτσας είπε «στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς ήμασταν καθαροί υπέρ του εμβολιασμού. Είπαμε ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο απέναντι στον ιό. Συγχρόνως όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάζονται και εγώ προσωπικά όσες φορές έχω δημόσιο λόγο καλώ τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτό δεν ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, ο Δ. Βίτσας ανέφερε «μην συζητήσουμε τώρα για τον κ. Πολάκη» και κάλεσε τον δημοσιογράφο να απευθυνθεί στον ίδιο για το εν λόγω θέμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που μιλούν για κόντρα στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του κόμματος με αφορμή τα περιφερειακά αεροδρόμια δήλωσε «στον ΣΥΡΙΖΑ με μία έννοια είμαστε όλοι προεδρικοί, δεν αμφισβητούμε τον κ. Τσίπρα»