Bουλή: Και τυπικά μείον 10% οι μισθοί των βουλευτών

Bουλή: Και τυπικά μείον 10% οι μισθοί των βουλευτών

Και τυπικά πλέον οι βουλευτές χάνουν από την 1η Γενάρη ένα ακόμα 10% του μισθού τους. Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και ανέβηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, προκειμένου να κοινοποιηθεί και στους βουλευτές.

«Η βουλευτική αποζημίωση, όπως καθορίσθηκε με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που ελήφθη κατά τη Συνεδρίαση ΚΔ΄ της 22ας Δεκεμβρίου 1964 και όπως διατηρείται σε ισχύ, μειωμένη στο σύνολο των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου 3691/2008, μειώνεται περαιτέρω κατά 10 %, με μείωση του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος», αναφέρεται σχετικά.

Τονίζεται ότι είναι η πρώτη μείωση που γίνεται στην βουλευτική αποζημίωση (έως τώρα αφορούσαν μειώσεις στις παροχές),  η οποία ορίζεται από το Ζ' Ψήφισμα της Ε' Αναθεωρητικής Βουλής με το οποίο η βουλευτική αποζημίωση παρακολουθεί τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι  η καθαρή βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται από 5.500 έως 6.000 ευρώ μηνιαίως  και ως εκ τούτου η μείωση θα είναι περί τα 570 ευρώ.

Α.Δ.