Βουλή: Δικογραφία κατά Πολάκη - Ξανθού για την υπόθεση με τα πλαστά πτυχία του Δ. Μπούτου

Βουλή: Δικογραφία κατά Πολάκη - Ξανθού για την υπόθεση με τα πλαστά πτυχία του Δ. Μπούτου

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία κατά των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη. Η δικογραφία αφορά την τοποθέτηση του Δημήτρη Μπούτου στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» με τη χρήση πλαστών πτυχίων.

Να σημειωθεί ότι τότε ο κ. Μπούτος είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση, έχοντας χρησιμοποιήσει τέσσερα πλαστά στοιχεία. Κατόπιν, λοιπόν, αυτής της αποκάλυψης δημιουργήθηκε η σχετική δικογραφία και πλέον εστάλη στη Βουλή προκειμένου η Ολομέλεια να αποφασίσει για τους δύο νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία συνοδεύεται από το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καθώς επίσης και τον έλεγχο επί του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται οι «παραλείψεις» των δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά οδήγησαν στην τοποθέτηση του κ. Μπούτου σε αυτή τη νευραλγική θέση.

Ειδικότερα, ουδέποτε φαίνεται να δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η πρόσκληση για την πλήρωση ως κανονιστική πράξη του υπουργείου Υγείας ενώ το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι μολονότι η Επιτροπή Αξιολόγησης στην αρχή απέρριψε τον κ. Μπούτο και μάλιστα δεν τον κάλεσαν καν σε συνέντευξη ένα μήνα αργότερα η απόφαση… ανακλήθηκε! Επίσης, φαίνεται πως ουδέποτε διεξήχθη ο έλεγχος των πτυχίων του κ. Μπούτου, καθώς επίσης και ο έλεγχος γνησιότητας των πτυχίων του.