Β.Λεβέντης: Ο κ. Τσίπρας πέρασε τη συμφωνία με «πρόθυμους και αποστάτες»

Β.Λεβέντης: Ο κ. Τσίπρας πέρασε τη συμφωνία με «πρόθυμους και αποστάτες»

«Ο λαός αγνοήθηκε επιδεικτικά και εκβιάστηκε για να περάσει στη ζούλα η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ΚΑΙ.

Όπως ανέφερε πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και οι επιστήμονες αυτό λένε, ότι γεωγραφικά υπάρχει μια Μακεδονία, δηλαδή η δική μας Μακεδονία. Ήρθε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μας έφερε άλλες δυο Μακεδονίες» και χαρακτήρισε την όλη στάση της Κυβέρνησης ως «αριστερές τρέλες» που μας έφθασαν και με άλλα λάθη έως εδώ.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ακόμη ότι μετά τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα για να πει ελεύθερα ο λαός τη γνώμη του για την συμφωνία με τους γείτονές μας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι πήγε μόνος του άρον – άρον να κλείσει ένα εθνικό ζήτημα, χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο κ. Λεβέντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όσοι υπέγραψαν την συγκεκριμένη συμφωνία να λογοδοτήσουν όχι μόνο στο λαό αλλά και στην Δικαιοσύνη. Ο κ. Λεβέντης στάθηκε ιδιαίτερα στην στρατηγική του Πρωθυπουργού να περάσει «με πρόθυμους και αποστάτες τη συμφωνία ως άλλος τύραννος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και πάλι στον πρωθυπουργός λέγοντας πως «Ο Τσίπρας βρίσκεται σε παράνοια. Έκανε συμφωνία για «Πρέσπες» χωρίς συμβούλιο αρχηγών, χωρίς έγκριση από τη Βουλή, γνώριζε πως τεράστια πλειοψηφία του λαού διαφωνούσε και έκανε συμφωνία σαν Δικτάτορας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λεβέντης στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία αριθμεί 151 βουλευτές λέγοντας ότι η πλειοψηφία αυτή υπάρχει από την κα Μεγαλοοικονόμου η οποία αποστάτησε από την Ένωση Κεντρώων και στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσίπρας το είχε χαρακτηρίσει ανήθικη πράξη, όταν βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων πήγαιναν σε άλλα κόμματα. Αυτή όμως η πολιτική πράξη θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό στις επικείμενες εκλογές, συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια και τη στοχοποίηση βουλευτών που ψήφισαν τις «Πρέσπες» ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας αλλά δεν μπορείς στον κόσμο να του πεις κάτσε στο σπίτι σου με τέτοια προδοσία» και συνέχισε: «Αισθάνεστε ότι έχουμε Δημοκρατία; Πέρασε με τις Πρέσπες κάτι με το οποίο είναι αντίθετος ο λαός» για να συμπληρώσει: «Και οι Σκοπιανοί είχαν Κοινοβούλιο αλλά έκαναν δημοψήφισμα. Λείπει η Δημοκρατία».