Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 21:08

-A +A

Θα στηρίξουμε την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας στην Ελλάδα

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 21:08
Θα στηρίξουμε την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας στην Ελλάδα
-A +A

Την πλήρη κάλυψη της αποθεραπείας της 8χρονης Αλεξίας που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, θα αναλάβει το Υγειονομικό Συμβούλιο όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον πατέρα της μικρής Αλεξίας στο υπουργείο Υγείας και ανακοίνωσε ότι «το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της 8χρονης είχαν ζητήσει από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο να επιτραπεί η μεταφορά της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο, για την αποθεραπεία της, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε στη συνέχεια.

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, έχουν πρώτ'' απ'' όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών», αναφέρει στη δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας και εξηγεί: «πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού».

«Είμαστε εδώ ως υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι ταυτόχρονα και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν. Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών», καταλήγει στη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα