Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και τσαλακώνει το Σύνταγμα

Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και τσαλακώνει το Σύνταγμα

Για ευτελισμό της συνταγματικής αναθεώρησης από πλευράς Αλ. Τσίπρα, έκανε λόγο ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και τσαλακώνει το Σύνταγμα.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη δικαστική εξουσία, την Εκκλησία, τα δημοψηφίσματα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί κομματικά και τόνισε πως «αυτός είναι ένας τρόπος να μην οδηγηθεί πουθενά η διαδικασία και να πάμε προεκλογικά σε πόλωση, σε μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μαζέψει τα ποσοστά του, να συσπειρώσει τον κόσμο του και να χάσει αξιοπρεπώς».

O κ. Κικίλιας δήλωσε πως «η συνταγματική αναθεώρηση όπως τη φέρνει ο κ. Τσίπρας είναι ένα προπέτασμα καπνού. Προσπαθεί να αλλάζει την ατζέντα για να ξεχνούν οι φτωχοποιημένοι συμπολίτες μας τα πραγματικά προβλήματα: Έχει υπερφορολογήσει αγρίως τους πάντες, έχει υπογράψει δύο μνημόνια, έχει δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα μέχρι το 2060, έχει εκχωρήσει όλη τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την περικοπή στις συντάξεις, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως την ψήφισαν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν την ψήφισε και έφερε τροπολογία για να μην ισχύσει αλλά ο κ. Τσίπρας δεν τη δέχτηκε.