Β. Κικίλιας: Δώστε μας τη δύναμη να ανορθώσουμε τη χώρα

Β. Κικίλιας: Δώστε μας τη δύναμη να ανορθώσουμε τη χώρα

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέτυχαν μια πολύ μεγάλη στρατηγική νίκη. Μια νίκη η οποία αλλάζει το πολιτικό τοπίο της χώρας. Επιτέλους ξεκινάμε να αλλάξουμε τη ζωή μας μαζί με όλους τους πολίτες», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως για 4,5 χρόνια η χώρα έζησε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις με τη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον "Αντέννα" ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως ο κόσμος διχάστηκε σε καίρια θέματα και χθες αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον αποδοκίμασε στο θέμα της Μακεδονίας μας, της συμφωνίας των Πρεσπών και στον τρόπο που πήγε να την επιβάλλει στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που διαφωνούσε. Αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της τάξης και της ασφάλειας. Ένιωσε ο μέσος Έλληνας ανοχύρωτα το σπίτι του, τη γειτονιά του και την πόλη του. Απηύδησε με τους Ρουβίκωνες και τις ισχνές μειοψηφίες, που ταλαιπώρησαν τη ζωή μας τέσσερα χρόνια. Αποδοκίμασε την ταξική οικονομική πολιτική του κ. Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, διέλυσαν την ιδιωτική πρωτοβουλία, υπερφορολόγησαν τους πάντες. Αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία, στην Υγεία, στην ασφάλεια, είδε ο Έλληνας την καθημερινότητά του να διολισθαίνει είπε προσθέτοντας πως η ΝΔ μιλά σε όλους τους Ελληνες. Εμείς μιλάμε σε όλους τους Έλληνες, δεν αισθανόμαστε ότι υπάρχουν νικητές και νικημένοι στην ελληνική κοινωνία. Η χώρα θα γυρίσει σελίδα. Αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Τον επόμενο μήνα θα επιδιώξουμε να εξηγήσουμε πώς θα μειώσουμε πάση θυσία τη φορολογία, πώς θα επαναφέρουμε την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές και τις πόλεις μας, πώς θα θωρακίσουμε εθνικά τη χώρα και πώς θα φτιάξουμε την καθημερινότητα της μέσης ελληνικής οικογένειας που διαλύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο ίδιος.

«Ο κόσμος έχει τραβήξει πολλά. Διαλύθηκε η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Θέλουμε να ανορθώσουμε την ελληνική κοινωνία, θέλουμε να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια. Αυτό θα είναι και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών: Δώστε μας τη δύναμη να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας. Με μείωση της φορολογίας, με επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας, με φύλαξη των συνόρων μας και εθνική πολιτική. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ως κακό εφιάλτη, το μπάχαλο που επικράτησε επί τέσσερα χρόνια. Να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο από την απλή αναλογική ώστε να μην υπάρχει ακυβερνησία, να ξαναβάλουμε σε μία τάξη τις ζωές μας», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.