Αυστηροποίηση ποινών για κατ' εξακολούθηση παραβάτες
Κ. Τσιάρας

Αυστηροποίηση ποινών για κατ' εξακολούθηση παραβάτες

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών σε κατ' εξακολούθηση παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε όσους συνεχίσουν να αγνοούν τα μέτρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναφέροντας πως τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προσβολή στο αγαθό της δημόσιας υγείας.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε. Αν αυτές οι συμπεριφορές εντείνονται, πιθανώς θα υπάρξουν και πιο αυστηρά μέτρα» τόνισε στο Mega. «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως ζούμε μία πραγματικότητα ειδικών συνθηκών. Πρέπει να περιοριστούμε σε κάποιους κανόνες, γιατί αν δεν το κάνουμε θα βρεθούμε σε εξελίξεις δυσάρεστες όπως βλέπουμε και σε κοντινές ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως θα υπάρξει μικρή παράταση του δικαστικού έτους. «Όταν μιλώ για παράταση εννοώ το μικρό διάστημα των διακοπών θα χρησιμοποιηθεί ώστε να μειωθεί η ύλη των δικαστηρίων. Πάντως σε συνεργασία με το Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση, κ. Πιερρακάκη, ήδη έχουμε καταφέρει να εκδίδουμε μία σειρά πιστοποιητικών ψηφιακά όπως και αντίγραφα ποινικού μητρώου» διευκρίνισε.

Αποσυμφόρηση φυλακών

Στο θέμα αποσυμφόρησης των φυλακών που μελετάει η κυβέρνηση αναφέρθηκε επίσης ο κ. Τσιάρας. «Όντως μας απασχολεί το ζήτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών και υπάρχει μία σκέψη με τα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, οι φυλακές ήδη λειτουργούν σε καθεστώς καραντίνας» δήλωσε.

Όσον αφορά στο αν θα υπάρξει κάποιο φίλτρο για τις 1.500 αποφυλακίσεις, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως δεν έχε καταλήξει κανείς σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που θα αποφυλακιστούν ωστόσο πρέπει να υπάρχουν κάποιου είδους κριτήρια, όπως ηλικία, χρόνος ποινής και αδίκημα.

«Εκτιμώ πως πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε μία κυβερνητική επιλογή με στόχο πάντα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγοντας πως «παίρνουμε μέτρα που θα δημιουργήσουν ασπίδα απέναντι στον κορονοϊο».