Απαισιόδοξος ο Φ. Κουβέλης για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απαισιόδοξος ο Φ. Κουβέλης για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απαισιόδοξος δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης για το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.  

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και απαντώντας σε ερώτηση για το αν περιμένει αλλαγές στη συμπεριφορά της Άγκυρας μετά την επανεκλογή Ερντογάν απαντά, «δυστυχώς όχι» για δύο σημαντικούς, όπως λέει, λόγους. 

«Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της  έντασης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα. Ήταν  απόλυτα ενταγμένες σε έναν  στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει -έτσι θεωρεί- θέματα που δεν υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία  έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει τη χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και ό, τι άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει  στις επεκτατικές διεκδικήσεις της. Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής».

Για τις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών  και το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της "Πλατείας" είχε τραβήξει καθαρές γραμμές από τέτοιες συμπεριφορές εναντίον πολιτικών, ο κ. Κουβέλης επιχειρεί να τις αποσυνδέσει υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός.

«Ο  κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μετείχε στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσταγμα και από συγκεκριμένη ιδεολογική αφετηρία,  σε αντίθεση με τις ομάδες των «αγανακτισμένων», οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση δεν είχαν   πολιτική στόχευση και στη χειρότερη ήταν έρμαιες  ακροδεξιών ομάδων. Ο συμψηφισμός που επιχειρείται από την αντιπολίτευση μεταξύ των τότε κινητοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατά των μνημονίων και των ακροδεξιών ενεργειών του σήμερα είναι και ανιστόρητος και επικίνδυνος».