Αλ. Τσίπρας: Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια

Αλ. Τσίπρας: Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον πρωθυπουργό,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Έχετε ξεχάσει το είδος της αντιπολίτευσης που κάνατε επί 3,5 χρόνια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην δευτερολογία του στον πρωθυπουργό.

«Φέρατε τη χώρα σε μία πρωτοφανή ύφεση και το ΑΕΠ έχασε 25%. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε κάτι που εσείς ούτε στο όνειρό σας δεν είχατε δει. Δεν έχετε τσίπα και ντροπή να διαψεύσετε ότι αντάλλαξα το Μακεδονικό με τις συντάξεις. Μας μιλάτε για πλεονάσματα όταν είχατε υπογράψει πλεονάσματα 4,5% και 4%. Αναρωτιέμαι ποιο άλλο κόμμα είχε την παρρησία και το θάρρος να πει ότι κάναμε κάτι λάθος, και τη χρεωκοπία την κάνατε σωστά, και τη μείωση του ΑΕΠ τα κάνατε σωστά, και τα θαλασσοδάνεια τα κάνατε σωστά, όλα τα κάνατε σωστά, συγχαρητήρια» είπε μεταξύ άλλων.

Με σκωπτικό σχόλιο απάντησε και στις αναφορές του πρωθυπουργού για τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Πόσο έχει αγαπήσει ο πρωθυπουργός τον Γιάνη Βαρουφάκη, φαίνεται ότι σας είναι εξαιρετικά σημαντικός» σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στην κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας αναφερόμενος στο μεταναστευτικό. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έχει καταδικάσει νησιά και νησιώτες να είναι σε μια κατάσταση που είναι αδύνατο κανείς να την σηκώσει. «Θυσιάζεται πέντε ολόκληρα νησιά γιατί δεν μπορείτε να επιβάλετε το αυτονόητο» είπε.