7ος χρόνος, ημέρα 2092η
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

«Άδειασμα» Τσακαλώτου σε Πολάκη για τους εμβολιασμούς

«Άδειασμα» Τσακαλώτου σε Πολάκη για τους εμβολιασμούς
Eurokinissi

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας και μετά τις αντιδράσεις που σημειώνονται, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «άδειασε» μιλώντας στη Βουλή τον Παύλο Πολάκη αφήνοντας να εννοηθεί πως ό,τι λέει δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιδίωξε όμως και ένα είδος συμψηφισμού, κάνοντας αναφορές και σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που δεν υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιχειρώντας να ξεπεράσει τη σημασία των δηλώσεων ενός πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ενδεχομένως να διατηρούσε και τη θέση σήμερα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανεκλέγει και τις αναφορές ότι δεν έχει εμβολιαστεί διότι δεν θέλει να γίνει πειραματόζωο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση.

Και αυτό επισήμως, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έπραξε ούτε όταν του δόθηκε η ευκαιρία από το βήμα της βουλής μετά την προτροπή του πρωθυπουργού να αποκηρύξει τον τόνο του συνεργάτη.

Πάντως, η κίνηση Τσακαλώτου έρχεται μετά το σχετικό άρθρο του Νίκου Μπίστη και δείχνει να αντανακλά τις απόψεις μιας μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ που όμως αποφεύγει επιμελώς να συγκρουστεί με τον Παύλο Πολάκη βλέποντας και την ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με πολλές από τις θέσεις που συνήθως αναρτά και στο διαδίκτυο.

Στη Βουλή πάντως ο Ευ.Τσακαλώτος υποστήριξε πως ως πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εκφράζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ότι μονή λύση είναι το εμβόλιο και όχι τα φάρμακα. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ευ. Τσακαλώτου:

«Όλα τα κόμματα αντιπροσωπεύονται από τον πρόεδρο και τα όργανά του. Στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπώ εγώ ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Να το κάνω λοιπόν ξεκάθαρο. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα φάρμακο τον εμβολιασμό. Όσοι πιο πολλοί και πολλές εμβολιαστούν άμεσα τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Πάμε και πιο πέρα για τις πατέντες και τις φτωχές χώρες. Δεν θα τελειώσουμε με την πανδημία αν η κάλυψη δεν είναι για όλο τον κόσμο. Όμως, ας μην κάνουμε σπέκουλα. Το βασικό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως κόμματα. Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα που έχουν αναφέρει βουλευτές σας και που εσείς ή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα υιοθετούσε. Σε κάθε περίπτωση το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο είναι: μην φοβάστε το εμβόλιο, είναι σημαντικό για εσάς, είναι σημαντικό για τις οικογένειές σας, την κοινότητά σας, για την Ελλάδα».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη σχετική δήλωση αναφορικά με τη στάση του στενού του συνεργάτη και το μήνυμα που εκπέμπει αυτός την ώρα που παγκοσμίως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση αύξησης και επιτάχυνσης των εμβολισμών.