Τρ. Αλεξιάδης: Μόνιμη η δημοσιοποίηση των οφειλετών άνω των €150.000

Τρ. Αλεξιάδης: Μόνιμη η δημοσιοποίηση των οφειλετών άνω των €150.000

Στην δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφων Αλεξιάδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που επικαλέστηκε σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων,  θα υπάρξει συνεννόηση με την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έτσι ώστε να δοθούν στην δημοσιότητα «ορισμένες οφειλές», όχι πάντως όλες. Και τούτο διότι, θα πρέπει οι φορολογούμενοι ουσιαστικά να συναινέσουν με την δημοσιοποίηση του ονόματός τους, κατόπιν σχετικού σημειώματος που θα τους σταλεί.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των ονομάτων εκτιμάται ότι θα γίνει τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα, προανήγγειλε, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΠΑΣΟΚ,  ότι άμεσα θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων έχουν χρέη άνω των 150.000 εκτός όσων βρίσκονται σε ρύθμιση, «και αυτό θα είναι κάτι μόνιμο».

Σχετικά με τις λίστες ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι δεν υπάρχουν «λίστες Αλεξιάδη», ενώ υπογράμμισε ότι την μόνη χρηματοδότηση που ψάχνει είναι για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ της «Κιβωτός του Παιδιού». 

Αλέξανδρος Διαμάντης