Συνεχίζεται η κόντρα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας με το ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Συνεχίζεται η κόντρα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας με το ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Μετά τη χθεσινή πύρια ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων “Αγία Βαρβάρα” που διαμαρτύρονταν για τη δήλωση ότι «οι Σκουριές έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν» από στελέχη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, σήμερα το σωματείο εξέδωσε και νέα ανακοίνωση όπου αναφέρει:

«Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τη συνάντηση των εκπροσώπων της με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία είναι ένα ακόμη σύντομο ανέκδοτο από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτοί που μόλις προχθές βανδάλιζαν, γκρέμιζαν περιφράξεις και δημιουργούσαν επεισόδια στις Σκουριές, με πρωταγωνιστική συμμετοχή της τοπικής βουλευτίνας και περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατηγορούν για συμμετοχή σε… προσχεδιασμένη κοινωνική ένταση! Να κοιταχτούν στον καθρέπτη τους καλύτερα.

Αν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής θέλει πράγματι να μην απολυθούν δύο χιλιάδες εργαζόμενοι, έναν τρόπο έχει να το κάνει. Να καλέσει τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη να εφαρμόσει τη νομιμότητα, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία αδειοδοτήσεων. Μετά από πίεση των εργαζομένων η εταιρεία έχει δεσμευτεί απέναντί μας. Με τις άδειες που η κυβέρνηση στερεί τόσον καιρό στον επενδυτή, όχι μόνο δεν θα είχαμε απολύσεις αλλά σήμερα θα είχαμε άλλους 500 συναδέλφους.

Όλα τα υπόλοιπα συνιστούν προφάσεις εν αμαρτίαις του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τα ψέματα τώρα τέλειωσαν. Ξέρουμε καλά ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι εναντίον μας. Ποιοι είναι με την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας και ποιοι με τη μιζέρια, τη φτώχεια και την ανεργία. Και δεν το ξέρουμε μόνον εμείς. Τώρα, το ξέρει όλη η Ελλάδα.  

Mπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας  “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος Γεώργιος Χατζής

Ο Γραμματέας Νίκος Αλεύρας