Πρόταση εξαγοράς της Hellenic Seaways προς την Πειραιώς από Grimaldi

Πρόταση εξαγοράς της Hellenic Seaways προς την Πειραιώς από Grimaldi

Του Γιώργου Σκορδίλη

Πρόταση εξαγοράς της Hellenic Seaways υπέβαλλε προς την Τράπεζα Πειραιώς, ο Όμιλος Grimaldi, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου κ. Εμμανουέλε Γκριμάλντι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκριμάλντι στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαρκελώνη, «έχουμε υποβάλει πρόταση εξαγοράς των μετοχών της HSW που ελέγχει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Ακολούθησε και μια σχετική συζήτηση, αλλά ακόμα δεν έχουμε μια απάντηση από την πλευρά της τράπεζας που συνεχίζει να διαχειρίζεται την εν λόγω εταιρία».

Ο κ. Γκριμάλντι πρόσθεσε ότι διαβλέπει το μέλλον της εταιρίας ευοίωνο εξαιτίας της χαμηλής τιμής των καυσίμων κίνησης των πλοίων, αλλά δεν έκρυψε και την δυσαρέσκεια του για το ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς εδώ και καιρό έχει αρχίσει την αναδιοργάνωση της Hellenic Seaways. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει την συμφωνία για την αναδιάρθρωση των δανείων της εταιρίας, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει και νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό ύψους 13 εκατ. ευρώ, μείωση των επιτοκίων δανεισμού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων για μια επταετία.

Επίσης η ίδια συμφωνία προβλέπει και την κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων.