Πρόεδρος Eurogroup: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ισχυρές

Πρόεδρος Eurogroup: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ισχυρές

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών απέναντι στην τραπεζική αναταραχή, σημειώνοντας ότι μπορούν αν αντέξουν χάρη στην ισχυρό κανονισμό λειτουργίας τους.

«Είμαι πολύ σίγουρος για ττις δυνατότητες ρευστότητας και την ανθεκτικότητα που έχει δημιουργήσει το τραπεζικό μας σύστημα», είπε ενόψει της Σύνοδος Κορυφής που ξεκινά σύντομα στις Βρυξέλλες, η οποία θα επικεντρωθεί στο κοινό νόμισμα της ΕΕ. «Τι κάναμε  στο παρελθόν, μπορούμε να δούμε την αξία του τώρα και πρέπει να συνεχίσουμε με μια σταθερή προσέγγιση», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Politico.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες χρεοκοπίες τραπεζών θα ωθήσουν τελικά τους ηγέτες να συμφωνήσουν να ολοκληρώσουν την Τραπεζική Ένωση - μια προσπάθεια της ζώνης του ευρώ για να διασφαλιστεί η τραπεζική σταθερότητα - και ειδικά το ενιαίο σύστημα εγγύησης καταθέσεων στο οποίο αντιτίθεται η Γερμανία ο Ντόναχιου ανέφερε: 

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι εφαρμόσουμε αυτό που συμφωνήσαμε να κάνουμε», δηλαδή αυστηρότερους κανόνες για τη διαχείριση τραπεζικών κρίσεων και τις ασφάλιση των εθνικών καταθέσεων, που λήγουν το δεύτερο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμα

«Βουτιά» 9% στη μετοχή της Deutsche Bank - Ανησυχία στις ευρωαγορές

Τραπεζική κρίση: Η Γέλεν καθησυχάζει αλλά η ανησυχία παραμένει

Credit Suisse: Φταίει η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ για την κατάρρευσή της;