Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Καταληκτική ημερομηνία για μια σειρά από υποχρεώσεις των φορολογουμένων είναι η 31η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το megatv.com, λήγει η προθεσμία για την καταβολή της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ενώ απομένουν άλλες δύο.

Μέχρι τα τέλη του χρόνου πρέπει επίσης να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών πρέπει να μπαίνουν στο taxis, να εκτυπώνουν το σχετικό ειδοποιητήριο και με αυτό να πληρώνουν το ποσό στην τράπεζα.

Επίσης, για όσους έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών, πρέπει να πληρωθούν οι σχετικές δόσεις, καθώς οι έλεγχοι είναι πλέον ασφυχτικοί και η προθεσμία για να μην χαθούν οι δόσεις είναι αυστηρά 30 ημέρες.

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου πρέπει ακόμη να καταβληθεί από τους υπόχρεους η δεύτερη δόση της αυξημένης προκαταβολής φόρου για αγρότες, αλλά και για επιχειρήσεις.

Στην ίδια ημερομηνία λήγει η προθεσμία για την υποβολή δήλωση πόθεν έσχες από τους υπόχρεους.

Ακόμη, στις 31 του μήνα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στα Ειρηνοδικεία οι αιτήσεις για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη. Με χθεσινή εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση 47 ημερών, πέραν της 31ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Υπενθυμίζεται ότι από 1ης/1/2016 τίθεται σε ισχύ το νέο πλαίσιο προστασίας από τους πλειστηριασμούς με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τέλος, έως το τέλος του μήνα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ ακόμη και όσοι έχουν χάσει το εξάμηνο. Αν το κάνουν θα πληρώσουν μόνο το τέλος, σε διαφορετική περίπτωση εκτός από το τέλος εκπρόθεσμου ελέχγου θα πληρώσουν και πρόστιμο 150 ευρώ.