Όλοι προσπαθούν να μας αφυπνίσουν από τον προεκλογικό λήθαργο

Όλοι προσπαθούν να μας αφυπνίσουν από τον προεκλογικό λήθαργο

Του Χρήστου Ν. Κώνστα 

Η Άνγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο. Η Eurostat από τις Βρυξέλλες και η ΕΛΣΤΑΤ από την Αθήνα. Το ΔΝΤ την επόμενη Παρασκευή από την Ουάσιγκτον. Όλοι μαζί προσπαθούν να μας ξυπνήσουν. Να μας προειδοποιήσουν. Τα δύσκολα πέρασαν. Τα δυσκολότερα έρχονται.

- Η Γερμανίδα καγκελάριος ξέχασε τους καλούς τρόπους και τις διπλωματικές υπεκφυγές. Αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του είπε ότι η 20η Αυγούστου είναι «μία σημαντική ημερομηνία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τελειώνουν όλα εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο».

- Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που αύξησε το Χρέος κατά +2,7% του ΑΕΠ στα 322,6 δις Ευρώ. Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης μειώνουν το Χρέος τους (η Κύπρος το κατέβασε κατά 11% του ΑΕΠ), η Ελλάδα όμως βαυκαλίζεται ότι «πήρε μεγάλη ρύθμιση Χρέους και γι' αυτό βγαίνει θριαμβευτικά στις αγορές».

-Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ερχόμενη Παρασκευή, θα συνεδριάσει ειδικά για την Ελλάδα και θα εκδώσει την Έκθεση Βιωσιμότητας Χρέους η οποία θα είναι μεσοπρόθεσμα θετική (εφόσον η Ελλάδα συνεχίζει να επιβιώνει μέσα στον δημοσιονομικό ζουρλομανδύα των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% και 2,2%) αλλά σε μακροχρόνιο ορίζοντα δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της αν δεν αναπτύσσει την οικονομία της με ραγδαίους ρυθμούς.

Όλοι μας λένε το ίδιο πράγμα. Απευθύνονται στην κυβέρνηση που παραληρεί από τον πυρετό των δικών της ψεμάτων. Μιας κυβέρνησης που ψάχνει διαρκώς αφορμές για καβγά και αιτίες για γρήγορη προσφυγή στις κάλπες ώστε να «αιφνιδιάσει» τους αντιπάλους της.

«Αφήστε τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις ανόητες προεκλογικές φιέστες εντυπωσιασμού. Ασχοληθείτε με την Ανάπτυξη. Το ΑΕΠ. Τον παρονομαστή του κλάσματος Χρέους/ΑΕΠ.»

Μια χώρα που έχασε 30% του εισοδήματός της τα τελευταία χρόνια, πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει στρατηγική, να ανοίξει τις πόρτες της, να γίνει εξωστρεφής, παραγωγική, ανταγωνιστική.

Δεν μπορείτε να κομπάζετε ότι «λύσατε το Ασφαλιστικό με τη σφαγή του νόμου Κατρούγκαλου» όταν μετατρέψατε τις εισφορές σε βαριά, ασήκωτη φορολογία και το δημογραφικό σας οδηγεί στην καταστροφή εξαιτίας της μείωσης των γεννήσεων, της αύξησης των θανάτων και της αρνητικής μετανάστευσης.

Η ΕΛΣΤΑΤ προειδοποιεί ότι μόνο το διάστημα 2011-2017, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν πληρώνοντας λογικούς φόρους, κρατήσεις και εισφορές.

Η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο και εφαρμόζει λάθος στρατηγική. Η Κυβέρνηση «αγόρασε την ησυχία της» από τους δανειστές υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώσουν ακριβά ένα πικρό κι εύθραυστό success story που μόνον η ίδια πιστεύει….