ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1995η
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Ο ΘΕΣγάλα γίνεται «ομπρέλα» συνεταιρισμών με μικρά παντοπωλεία

Ο ΘΕΣγάλα γίνεται «ομπρέλα» συνεταιρισμών με μικρά παντοπωλεία

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Ο πιο επιτυχημένος και σίγουρα ο πιο... εμπνευσμένος συνεταιρισμός των τελευταίων πολλών ετών στη χώρα, ο ΘΕΣγάλα, διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων του αλλά και το επιχειρηματικό του εκτόπισμα, αποφασίζοντας να «χτίσει» μικρά παντοπωλεία με ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών, δίπλα από τους αυτόματος πωλητές γάλακτος.

Παράλληλα, ακολουθώντας τις τάσεις των καιρών στην κατανάλωση, ο συνεταιρισμός με το ξεκίνημα του νέου project, αποφασίζει να μπει και αυτός στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου! Ξεκινά υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ' οίκον, «Το θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές στον πενταψήφιο αριθμό (18140), είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop.

Όπως είχε γράψει το Liberal από τον περασμένο Μάρτιο, ο συνεταιρισμός εκμεταλλεύεται την ισχυρή πλέον παρουσία του μέσω 63 σημείων πώλησης, δημιουργώντας μικρές «γωνιές» με πιο διευρυμένη γκάμα προϊόντων.

Πρόκειται για νέα καταστήματα – παντοπωλεία υπό την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν», τα οποία θα βρίσκονται, σε πρώτη φάση, ακριβώς δίπλα από τους υπάρχοντες αυτόματους πωλητές γαλακτοκομικών προϊόντων και θα διαθέτουν τρόφιμα, συσκευασμένα και νωπά, προερχόμενα από συνεταιρισμούς και τοπικούς παραγωγούς.

Πάντα βεβαίως στη φιλοσοφία των εξαιρετικά ανταγωνιστικών τιμών, με στόχο την «εκμετάλλευση» του momentum στην καταναλωτική κουλτούρα που κατευθύνεται υπέρ των γνήσιων, ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Είναι μια νέα, πρωτοποριακή ιδέα, καθώς αυτά τα καταστήματα θα αποκτήσουν κανονική πόρτα, πάγκο και πωλητές, ενώ θα συνεχίσουν να υπάρχουν όπως τώρα οι αυτόματοι πωλητές γαλακτοκομικών, με ελεύθερη πρόσβαση όλο το 24ωρο. Στόχος του εγχειρήματος είναι η ενίσχυση των υπαρχόντων καταστημάτων και η μετεξέλιξη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ως μια ομπρέλα για διανομή προϊόντων Συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών.

Φυσικά, όλα τα προϊόντα θα είναι ελληνικά, με πρώτη ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την ελληνική γη.

Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού, τα πρώτα «ΘΕΣγάλα συν», ξεκινούν τη λειτουργία τους, προοδευτικά, αυτές τις ημέρες, στην Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο «ΘΕΣγάλα συν» στην πόλη, με 14 καταστήματα.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των νέων καταστημάτων στην Λάρισα και την Αθήνα. Στόχος είναι, με την ολοκλήρωση του (καινούριου) δικτύου στις τρεις πόλεις, ο ΘΕΣγάλα να διαθέτει συνολικά τουλάχιστον 63 σημεία, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2018, όσα δηλαδή και οι υπάρχοντες αυτόματοι πωλητές.

Όμως, υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και νέων καταστημάτων στην Αθήνα, σε γειτονιές που δεν καλύπτονται σήμερα, με στόχο την επέκταση του δικτύου σε συνολικά 100 καταστήματα πανελλαδικά.

Με 100 κωδικούς προϊόντων από πολλούς συνεταιρισμούς

Σε πρώτη φάση, τα καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, πάντα στις προδιαγραφές ποιότητας που πρεσβεύει ο συνεταιρισμός και ζητά από τους παραγωγούς.

Τα καταστήματα θα εμπορεύονται αγνά προϊόντα καθημερινής ανάγκης της ελληνικής υπαίθρου, όπως ζυμαρικά, όσπρια, ρίγανη κ.α. Θα διαθέτουν προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάς», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών 'Μολών Λαβέ' της Λακωνίας, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα κ.α.

Αναφερόμενος στη νέα γενιά καταστημάτων του συνεταιρισμού, ο πρόεδρος του δ.σ. του ΘΕΣγάλα
κ. Θανάσης Βακάλης επισημαίνει ότι «ο Συνεταιρισμός περνάει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του. Δημιουργούμε ένα νέο δίκτυο καταστημάτων, το «ΘΕΣγάλα συν» και γινόμαστε ουσιαστικά μια «ομπρέλα» διεξόδου στη λιανική πώληση για Έλληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς, οι οποίοι μέσω του δικτύου των καταστημάτων μας, μπορούν πια να διαθέσουν τα προϊόντα τους απ' ευθείας στους καταναλωτές.

Το μοντέλο ανάπτυξης των αυτόματων πωλητών γάλακτος οι οποίοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν μας έδειξε τον δρόμο και σήμερα έχουμε την χαρά να βρισκόμαστε συνοδοιπόροι με συνεταιρισμούς και τοπικούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα που συμμερίζονται το όραμα και τις αξίες μας», επισήμανε ο κ. Βακάλης.