Ο Elon Musk είναι ο σύγχρονος Μίδας: Άντλησε $300 χιλ. πουλώντας... καπέλα

Ο Elon Musk είναι ο σύγχρονος Μίδας: Άντλησε $300 χιλ. πουλώντας... καπέλα

 

Ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ούτε κάποια εξελιγμένη μορφή άντλησης κεφαλαίων δεν χρειάζεται ο Elon Musk. Γιατί πολύ απλά, αυτός ο άνθρωπος έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Ο ιδιοφυής Αμερικανός δεν είναι ένας συνηθισμένος επιχειρηματίας και σίγουρα αποτελεί μία μοναδική περίπτωση δισεκατομμυριούχου. Ποιος είναι όμως το νέο του κατόρθωμα;

Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε η λειτουργία της εταιρείας διάνοιξης σηράγγων «The Boring Company», με στόχο να υλοποιηθεί ένα όραμα του Musk: να ανοίξουν τούνελ γρήγορα και φθηνά που θα επιτρέπουν τη μεταφορά των αυτοκινήτων στις πόλεις, με ταχύτητες άνω των 160 χλμ/ώρα. Με άλλα λόγια, ο Musk θέλει να δώσει τέλος στο τεράστιο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Καλά μέχρι εδώ. Η εταιρεία του μπορεί να... ακούγεται βαρετή, ωστόσο ο ιδιοφυής Musk βρήκε τρόπο να βγάλει χρήματα ακόμη και από το λογοπαίγνιο με την επωνυμία της. Διότι η λέξη «boring» εκτός από βαρετός, σημαίνει και «τρυπάω». Έτσι, τον περασμένο Μάρτιο ο Musk παρουσίασε ένα καπέλο με το λογότυπο της εταιρείας.

Το καπέλο τελικά διατέθηκε προς πώληση μέσα στον Οκτώβριο και σήμερα ο CEO της Tesla και άλλων πρωτοποριακών εταιρειών, όπως η SpaceX, υποστηρίζει ότι τα έσοδα από τα καπέλα ξεπερνούν τα 300.000 δολάρια και όπως είναι φυσικό θα χρηματοδοτήσουν τα επόμενα έργα της «The Boring Company».

Και όπως λέει ο ίδιος, αυτά τα περίπου 15.000 καπέλα που πουλήθηκαν είναι «τα πιο... βαρετά καπέλα του κόσμου».