Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για τις τιμές στο βρεφικό γάλα και τις παραπλανητικές προσφορές
Shutterstock
Shutterstock

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για τις τιμές στο βρεφικό γάλα και τις παραπλανητικές προσφορές

Οι υπερβολικά υψηλές τιμές στο βρεφικό γάλα και το νέο πλαίσιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τους εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση προγραμματίζει μέτρα για τις παραπλανητικές προσφορές σε απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής. Τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας περιλαμβάνουν: ένα νέο πλαίσιο για τις προσφορές αλλά και διοικητικά μέτρα για τη μείωση των τιμών στο βρεφικό γάλα.

Στόχος η προσέγγιση των τιμών του βρεφικού γάλακτος στον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Στόχος είναι η προσέγγιση των τιμών του βρεφικού γάλακτος στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ ήδη σε κάποιες μάρκες η μείωση είναι ορατή, είχε δηλώσει χθες Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης, σχετικά με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την οποία η τιμή του βρεφικού γάλακτος στη χώρα μας είναι από 30 % ως 213% ακριβότερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι έλεγχοι και τα μέτρα τόνωσης του ανταγωνισμού εντείνονται, πρόσθεσε ο υπουργός στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμα αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα. Η σταθεροποίηση τιμών μειωμένων κατά 5% έχει κλειδώσει σε 1.300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες».