Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Αναπτυξιακής εταιρείας του Νομού Λασιθίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Αναπτυξιακής εταιρείας του Νομού Λασιθίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής εταιρείας του Νομού Λασιθίου, ενώ έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα οικονομικά της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, καθώς η Αναπτυξιακή Λασιθίου επιδιώκει πρωταγωνιστικό ρόλο, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος της κοινωνικής-οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Αναπτυξιακής Λασιθίου ΟΤΑ, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 142.410,00 ευρώ με την έκδοση 9.494 νέων μετοχών. H διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου επικυρώθηκε με σχετική απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας.

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχαν οι 9 από τους 12 μετόχους (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Αγίου Νικολάου, Δήμος Ιεράπετρας, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, Δήμος Σητείας, ΠΕΔ Κρήτης, Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, Επιμελητήριο Λασιθίου, Ε.Α. Συνεταιρισμών Σητείας Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ, Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας, Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ένωση Μεραμβέλλου Α.Ε., Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Επ. Λασιθίου).

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης μετά την συνεδρίαση του ΔΣ, στα γραφεία της εταιρίας στον ''Αγ. Νικόλαο, επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια η Αναπτυξιακή θα συνεχίσει τη θετική της πορεία, στοχεύοντας πάντα στην ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου, αξιοποιώντας και διεκδικώντας αποτελεσματικά χρηματοδοτικά «εργαλεία» προερχόμενα από τη νέα προγραμματική περίοδο-ΕΣΠΑ 2014-2020 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους και τους παραγωγικούς φορείς, δίνοντας έμφαση στους τομείς βελτίωσης της ποιότητας ζωής και γενικότερα της κοινωνικοοικονομικής προόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ