Κυρ. Πιερρακάκης για Τέμπη: Δεν θα ασκηθούν ένδικα μέσα - Θα καταβάλουμε τις αποζημιώσεις στους πολίτες

Κυρ. Πιερρακάκης για Τέμπη: Δεν θα ασκηθούν ένδικα μέσα - Θα καταβάλουμε τις αποζημιώσεις στους πολίτες

Για την δίκη των Τεμπών και τα μέτρα στήριξης που έχουν οι Έλληνες πολίτες στην διάθεση τους,  εν μέσω του κύματος ακρίβειας που έφτασε στην χώρα μετά το ξεκίνημα του πολέμου στην Μέση Ανατολή, μίλησε στον Ant1 ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην ασκήσει ένδικα μέσα και να καταβάλουμε τις αποζημιώσεις στους πολίτες, αυτό δεν πάει να πει ότι ασπαζόμαστε το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, αυτό έχει να κάνει ότι σεβόμαστε τον ανθρώπινο πόνο... το ελάχιστο καθήκον της πολιτείας είναι να δίνει το χέρι, και όχι να κουνάει το δάχτυλο», είπε.

Με αφορμή αναφορές σχετικά με στατιστικούς δείκτες του κ. Φάμελλου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τους δείκτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «λένε ανθρώπινες ιστορίες», χωρίς να ισχυρίζεται ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της κοινωνίας.

Αναφερόμενος σε σωρευτική ανάπτυξη, μειωμένη ανεργία, κατά κεφαλήν εισόδημα, κατά κεφαλήν κατανάλωση σχετικά με την Ευρώπη ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε την ανάπτυξη που έχει πετύχει η κυβέρνηση ενώ εξαπέλυσε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ που είναι «υπέρ των αποτελεσμάτων αλλά κατά οποιονδήποτε αλλαγών».

Σε συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης, μίλησε για τα μέτρα στήριξης στα καύσιμα εστιάζοντας στις διαφορές μεταξύ αμόλυβδης και diesel. Τα μέτρα στήριξης με την επιδότηση στο ντίζελ και το fuel pass είναι στοχευμένα μέτρα για να βοηθήσουν περισσότερο τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. 

Σχετικά με τα ελαφρυντικά μέτρα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται η σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή ενώ αν χρειαστούν θα ληφθούν και άλλα.