Κίνα: Θα αφήσουμε τις δυνάμεις της αγοράς να ρυθμίσουν την υπερπροσφορά

Κίνα: Θα αφήσουμε τις δυνάμεις της αγοράς να ρυθμίσουν την υπερπροσφορά

Η Κίνα θα ακολουθήσει μεθόδους της αγοράς προκειμένου να μειώσει το πρόβλημα της υπερπροσφοράς και δε θα προβεί σε τρόπους τόνωσης των επενδύσεων ώστε να διευρύνει τη ζήτηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη βόρεια επαρχία Σανξί, σύμφωνα με το cnbc.

«Θα αφήσουμε την αγορά να παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και όσες δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στον ανταγωνισμό να κλείσουν», ανέφερε ο κ. Li, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Beijing News. «Ταυτόχρονα χρειάζεται να θέσουμε σε προτεραιότητα νέες μορφές οικονομικής ανάπτυξης».

Ο Κινέζος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη να βελτιώσει τις υπάρχουσες παραγωγικές εγκαταστάσεις, καθώς παρά την τεράστια παραγωγή χάλυβα που πραγματοποίησε το περασμένο έτος, χρειάστηκε να εισαχθούν ορισμένα προϊόντα ατσαλιού.

Η Κίνα χρειάζεται να θέσει ανώτατα όρια παραγωγής χάλυβα και άνθρακα, και υπάλληλοι της κυβέρνησης θα χρησιμοποιούν συσκευές απομακρυσμένου ελέγχου προκειμένου να εξετάζουν τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο Li Keqiang, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τσονγκίνγκ νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε δηλώσει ότι η χώρα θα εστιάσει στη μείωση της υπερπροσφοράς και τη μείωση του εταιρικού κόστους.