Φωτογραφική προκήρυξη για ΓΓΔΕ

Φωτογραφική προκήρυξη για ΓΓΔΕ

Για τα μάτια του κόσμου αποδεικνύεται ότι ήταν η καταχώριση της κυβέρνησης για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στους Financial Times (σελ. 17). Σύμφωνα με την "Καθημερινή", στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας με ημερομηνία 10/12/2015 υπήρχε καταχώριση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στελέχη από το εξωτερικό για την πλήρωση της θέσης του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Ωστόσο, στην καταχώριση αναφερόταν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου!

Το δε τηλέφωνο επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους ήταν 9ψήφιο (210-32.56.44) αντί 10ψήφιο.

Πηγή: Καθημερινή

Όπως προκύπτει από την καταχώριση, ο μηνιαίος μισθός για τον επικεφαλής της ΓΓΔΕ ανέρχεται στα 4.750 ευρώ με συμβόλαιο δύο χρόνων.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ουδείς εκ των στελεχών του εξωτερικού θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση, δεδομένου ότι η ημερομηνία είχε παρέλθει, ενώ όσοι δοκίμαζαν να καλέσουν στο νούμερο που υπήρχε στην καταχώριση σίγουρα δεν θα συνομιλούσαν με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στην Ελλάδα.

Μία εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί για τα λανθασμένα στοιχεία της καταχώρισης είναι ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση κάποιο στέλεχος με γνώσεις στα φορολογικά από την Αγγλία ή τη Γερμανία. Μία δεύτερη εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι πρόκειται για ένα λάθος των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι επικεφαλής της ΓΓΔΕ θα είναι ο κ. Αντώνης Καστρισιανάκης, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής και Τελωνειακής Ενωσης της Κομισιόν. Πρόκειται για παλαιό στέλεχος της Ε.Ε. και από τους λίγους υψηλόβαθμους Ελληνες που υπηρετούν στις Βρυξέλλες.

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Εμπρόθεσμα είχε καταχωρηθεί η αγγελία για την προκήρυξη της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στον ξένο Τύπο ( Financial Times, Economist, Wall Street Journal) επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με «εκπρόθεσμη» καταχώρηση της αγγελίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει οτι:

1. Η αγγελία είχε δημοσιευθεί εμπρόθεσμα στις 3 Δεκεμβρίου 2015 στο φύλλο των Financial Times (ενώ υπήρχε παράλληλα ηλεκτρονική διαφήμιση στο ίδιο μέσον στο διάστημα 27 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου 2015).

2. Η επαναδημοσίευση της αγγελίας στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 2015, οφείλεται σε -εκτός συμφωνίας- χειρισμό της εφημερίδας, όπως είναι προφανές στο σημείωμα που έστειλε σήμερα στο μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών, (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο) κατόπιν αιτήματός μας.

3. Επιπροσθέτως: η συγκεκριμένη αγγελία δημοσιεύθηκε εμπρόθεσμα σε δύο ακόμη ξένα μέσα:

• Στον Economist (εβδομαδιαία περιοδική έκδοση ) την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 & στην ηλεκτρονική έκδοσή του (27 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου 2015) http://www.exec-appointments.com/jobs/central-government/

• Στην Wall Street Journal στο φύλλο της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015.

Τέλος, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης https://online.ekdd.gr/applications/, ο οποίος δημοσιευόταν σε όλες τις καταχωρήσεις, ολοκληρώθηκε ομαλά και επιτυχώς εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών (30/11-6/12/2015).