Ο όμιλος εξαγορών EQT ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε προσφορά σε μετρητά για την εξαγορά της σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας Recipharm, αποτιμώντας την εταιρεία σε 23,6 δισ. σουηδικές κορώνες (2,80 δισ. δολάρια).
Η Recipharm, που αναπτύσσει και παράγει φάρμακα κατά παραγγελία, υπέγραψε πρόσφατα προκαταρκτική συμφωνία με την Moderna για τη συσκευασία του εμβολίου κατά του Covid-19 της αμερικανικής εταιρείας.
Η EQT δήλωσε ότι προσφέρει 220 κορώνες ανά μετοχή της Recipharm, κατά 22,9% υψηλότερα από την τιμή της μετοχής την Παρασκευή.
Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Recipharm, με κοινή τους ανακοίνωση δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν ανταγωνιστικές προσφορές, ενώ το ανεξάρτητο συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε ότι «θα εξετάσει τώρα σε βάθος την προσφορά και θα παρουσιάσει την γνώμη του στους μετόχους εν ευθέτω χρόνω».
