Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος από τη Grivalia Properties ύψους 7 εκατ. ευρώ

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος από τη Grivalia Properties ύψους 7 εκατ. ευρώ

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της, με στόχο την αναβάθμιση του εργασιακού χώρου των μισθωτών της και την οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητάς της, προχώρησε η Grivalia Properties. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το κτίριο Kifissias Plaza είναι το πρώτο από τα ακίνητα της Grivalia Properties που επιλέχθηκε για ενεργειακή αναβάθμιση και πιστοποίηση, μία επένδυση που αναμένεται να ανέλθει στα 7 εκατ. ευρώ. Το εκσυγχρονισμένο κτίριο μετονομάζεται σε Green Plaza και όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το πρώτο «πράσινο» κτίριο στην Ελλάδα που θα έχει πιστοποιηθεί κατά LEED for Core & Shell, την ειδική έκδοση του LEED για ακίνητα τα οποία προορίζονται για μίσθωση.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2014, εστιάζοντας μεταξύ άλλων, στην οικολογική αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της.

Οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, δημιουργία εξωτερικής σκίασης, επανασχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου, κατασκευή «πράσινων» δωματίων, θερμομόνωση των κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού και εγκατάσταση χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης φωτισμού LED στους κοινόχρηστους χώρους.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, το Green Plaza θα αποτελέσει ένα πρότυπο «πράσινο» κτίριο για την ελληνική αγορά, που θα παρέχει σημαντικά οφέλη, όπως μειωμένα κόστη κατανάλωσης ενέργειας, μειωμένη κατανάλωση πόσιμου νερού για άρδευση, υψηλή ποιότητα εσωτερικών συνθηκών, κ.α. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονται μειωμένα λειτουργικά κόστη και επιμήκυνση του κύκλου ζωής του κτιρίου, ενώ επιτυγχάνεται αύξηση της παραγωγικότητας και του δείκτη ικανοποίησης των χρηστών.

Η αναβάθμιση του Green Plaza αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016, έτος κατά το οποίο η Grivalia σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση συνολικά 4 κτιρίων του χαρτοφυλακίου της.

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties ανέφερε: «Η μετατροπή του Kifissias Plaza σε Green Plaza αποτελεί για την Grivalia ένα έργο στρατηγικής σημασίας, καθώς θα είναι το πρώτο ενεργειακά αναβαθμισμένο κτίριο του χαρτοφυλακίου μας. Η στροφή στην οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητάς μας, θα αποτελέσει στο μέλλον βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας. Πρόκειται για μία επιταγή της παγκόσμιας κτηματαγοράς, την οποία οφείλουμε να φέρουμε και στην Ελλάδα».