Δ. Μάρδας: Να απλουστευτεί η αδειοδότηση ξένων επενδύσεων

Δ. Μάρδας: Να απλουστευτεί η αδειοδότηση ξένων επενδύσεων

Τη σημασία της απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας μιλώντας σε εκπομπή του MEGA το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε ο υφυπουργός πλέον ο ρόλος του αφορά σε ιδέες για τρόπους συγκέντρωση χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

"Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα", είπε και πρόσθεσε ότι το εύκολο κομμάτι είναι η προσέλκυση των επενδύσεων αλλά το δύσκολο είναι ο τρόπος απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης.

Ανέφερε ο υφυπουργός ότι συγκεντρώνει ένα σύνολο ειδικών σε αυτό τον τομέα αλλά και αντιγράφει βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγο διάστημα θα έχει επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για να αλλάξει η παλιά κουλτούρα που υπάρχει στο θέμα.

Σχετικά με το Ελληνικό, σημείωσε ότι έχει τριπλάσια έκταση από το Πριγκιπάτο του Μονακό το οποίο όμως δημιουργεί ετήσιο εισόδημα 7 δισ. δολαρίων. "Τα έξι στρέμματα (του Ελληνικού) πρέπει να παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα", υποστήριξε.

Ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε το χρέος της Ελλάδας "φαραωνικό" και εκτίμησε πως "αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects που παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, αυτό το χρέος δεν πρόκειται να κατέβει και χρειαζόμαστε και άλλα project που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις την επόμενη πενταετία της τάξης των 80 δισ. ευρώ, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν να γίνει".