Βρετανία: Ο CEO του LSE αναμένεται να αποχωρήσει ύστερα από τη συγχώνευση με τη Deutsche Boerse

Βρετανία: Ο CEO του LSE αναμένεται να αποχωρήσει ύστερα από τη συγχώνευση με τη Deutsche Boerse

Ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange) Ξαβιέ Ρολέ αναμένεται να παραιτηθεί μετά τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση με το γερμανικό χρηματιστήριο (Deutsche Boerse), με τη βρετανική πρωτεύουσα να αποτελεί την κύρια αγορά διαπραγμάτευσης των μετοχών της νέας εταιρίας.

Ο όμιλος θα εδρεύει στο Λονδίνο αλλά θα είναι επίσης εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ανέφεραν οι εταιρίες σε σημερινή ανακοίνωση, ενώ θα έχει κεντρικά γραφεία και στις δύο πόλεις.

Η διοίκηση της εταιρίας θα είναι μοιρασμένη μεταξύ στελεχών από την LSE και την Deutsche Boerse. Ο Κάρστεν Κένγκετερ της Deutsche Boerse θα αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Ντόναλντ Μπράιντον και ο Ντέιβιντ Γουόρεν από την LSE θα αναλάβουν τις θέσεις του προέδρου και του οικονομικού διευθυντή, αντίστοιχα.

Ενόψει του δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου, οι δύο εταιρίες προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν σήμερα τους επενδυτές ότι η συγχώνευσή τους θα ευδοκιμήσει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ακόμα και αν επηρεαστεί ο όγκος των συναλλαγών στο Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη.

«Επομένως, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για την ενδεχόμενη συγχώνευση», ανέφεραν οι δύο εταιρίες, αν και έχει συσταθεί μια κοινή επιτροπή για να παράσχει συμβουλές σχετικά με τις συνέπειες μιας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι δύο εταιρίες, που έχουν αποπειραθεί και στο παρελθόν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ανακοίνωσαν μια σχεδιαζόμενη "συγχώνευση μεταξύ ίσων" την Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ