Αλλαγή σελίδας στις ελληνικές ιπποδρομίες

Αλλαγή σελίδας στις ελληνικές ιπποδρομίες

Η αλλαγή σελίδας στις ελληνικές ιπποδρομίες και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με στόχο την άρτια διοργάνωση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο, την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών, την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς και την προσφορά στο κοινό μίας σύγχρονης παικτικής εμπειρίας τόσο σε ελληνικές όσο και διεθνείς ιπποδρομίες, σύμφωνα με τις αρχές του υπεύθυνου παιχνιδιού, παρουσιάστηκε από τους επικεφαλής της "Ιπποδρομίες ΑΕ", μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, στα μέλη της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ).

Σε μια κατάμεστη αίθουσα , παρουσία του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ, καθώς και Προέδρου της Ιπποδρομίες ΑΕ, Καμίλ Ζίγκλερ , του Προέδρου της Φιλίππου Ενώσεως κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη και μελών της ΦΕΕ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και κορυφαίοι επιχειρηματίες, οι εκπρόσωποι της Ιπποδρομίες ΑΕ παρουσίασαν τη στρατηγική της εταιρίας για την αναγέννηση του ιπποδρόμου στην Ελλάδα.

Γιώργος Βαρδινογιάννης Πρόεδρος ΦΕΕ

«Έρχονται τώρα καλύτερες μέρες. Η ελπίδα, η οποία είχε χαθεί, επανήλθε στον χώρο του ιπποδρόμου. Και ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κος Ziegler και όλα τα μέλη που αποτελούν τις ελληνικές Ιπποδρομίες μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται για τον ελληνικό Ιππόδρομο, ενδιαφέρονται για τις ελληνικές Ιπποδρομίες και όλοι μαζί εμείς θα είμαστε δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Όλοι μας είμαστε φίλαθλοι του αθλήματος του ιπποδρόμου, του αρχαιοτέρου αθλήματος. Το ότι έχει στοίχημα, τα πάντα έχουν στοίχημα σήμερα, μέχρι και η Eurovision. Λοιπόν, θέλουμε να περάσει στην κοινωνία ότι είναι ένα άθλημα και αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι να το επικοινωνήσουμε».

Ο Σπύρος Φωκάς Α' Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ μίλησε για την απαρχή μιας νέας εποχής, ενός πρώτου καλέσματος σε όσους αγαπούν τις ιπποδρομίες, σε παλαιούς και νέους ιδιοκτήτες, σε όσους για διάφορους λόγους αποστασιοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να χάσουν και την αγάπη τους για τις κούρσες. «Επιθυμία του ομίλου ΟΠΑΠ είναι να συμβάλει, μαζί με τους άλλους παράγοντες του χώρου και ειδικά τη Φίλιππο Ένωση, στη δημιουργία ενός ακμαίου ιπποδρομιακού κλάδου στην Ελλάδα, που θα αξιοποιεί τις διεθνείς καλές πρακτικές και θα εναρμονίζεται με τα Διεθνή standards».

Περιγράφοντας τους στόχους της ΟΠΑΠ ο κος Φωκάς έκανε λόγο για:

Ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο πάνω από 1 φορά την εβδομάδα
Πληθυσμό αλόγων αυξημένο, πολύ πάνω από τα σημερινά ιστορικά χαμηλά του επίπεδα
Υψηλό θέαμα αυξημένου ανταγωνισμού
Σύγχρονες ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις
Ικανοποιημένους παίκτες
Να αναδείξουμε την κοινωνικότητα και τη διασκέδαση του σπορ, δένοντάς τα αρμονικά με το υπεύθυνο παιχνίδι.
Μια Ιπποδρομιακή Κοινότητα να ακμάζει ξανά
«Οραματιζόμαστε ένα θεαματικό ελληνικό ιπποδρομιακό προϊόν, εναρμονισμένο με τα πρότυπα που επικρατούν στις πιο προηγμένες περιοχές του κόσμου, μια συναρπαστική παικτική εμπειρία. Θέτουμε τις βάσεις ώστε στο ορατό μέλλον να εξασφαλίσουμε από την Διεθνή Ομοσπονδία Οργανισμών Διεξαγωγής Ιπποδρομιών (IFHA) την πιστοποίηση που θα μας επιτρέψει να διοργανώσουμε διεθνείς ιπποδρομίες κορυφαίου επιπέδου στην Ελλάδα έναν κλάδο που παράγει πλούτο για όλους, με αξιοπιστία και ακεραιότητα».

Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Β΄ Αντιπρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε πως στην νέα αυτή αρχή, οι άνθρωποι που στήριξαν στις δύσκολες ημέρες το άθλημα θα είναι ξανά αρωγοί της νέας προσπάθειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ένα νέο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει για τις ελληνικές ιπποδρομίες και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι απέναντι σας, έχετε έναν αξιόπιστο συνομιλητή και συνεργάτη. Ως εταιρεία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να στηρίξουμε όλους αυτούς που, ακόμη και με προσωπικό κόστος, κράτησαν τα δύσκολα χρόνια τις ελληνικές ιπποδρομίες ζωντανές. Στη νέα αυτή αρχή που κάνουμε, σας θέλουμε δίπλα μας όλους σας – την ιπποδρομιακή κοινότητα, τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα, εσάς που είστε εδώ σήμερα, την ραχοκοκαλιά των ελληνικών ιπποδρομιών».

Ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος Chief Operations Officer της εταιρείας, μίλησε για πέντε παράγοντες που θα κρίνουν το νέο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως για την ανάπτυξη των ελληνικών ιππποδρομιών απαιτούνται αύξηση του δυναμικού, διεύρυνση της βάσης των ιδιοκτητών, διεξαγωγής άρτιων και ανταγωνιστικών ιπποδρομιών, προβολή των αγώνων σε ευρύ κοινό και προσέλκυση νέων παικτών.

«Αίρουμε την προηγούμενη αβεβαιότητα, προσφέροντας σταθερό οικονομικό πλαίσιο με τις αλλαγές που προωθούμε στον τρόπο απόδοσης των επάθλων και, παράλληλα, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε η ψυχαγωγία να αποτελέσει πλέον μέρος μιας ιπποδρομιακής συγκέντρωσης».

Ο Fin Powrie, Διευθυντής Αγώνων, σημείωσε πως το επίπεδο των υποδομών στο Μαρκόπουλο είναι πολύ καλό, ωστόσο απαιτούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Όπως ανακοινώθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – η Ιπποδρομίες ΑΕ σε συνεργασία με τη ΦΕΕ- επαναφέρεται θεσμός του syndication, δηλαδή της δυνατότητας σε πάνω από 5 άτομα να έχουν ποσοστά σε ίππους. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού να εμπλακούν με την ιπποδρομιακή δραστηριότητα, απολαμβάνοντας το θέαμα, χωρίς απαραιτήτως να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής επίγειου και διαδικτυακού αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 και για πέντε χρόνια αντίστοιχα. Σύμφωνα με αυτό το δικαίωμα, η εταιρεία αναλαμβάνει: α) την οργάνωση και διεξαγωγή ιπποδρομιών στην Ελλάδα, β) τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων σε σχέση με τις διεξαγόμενες ιπποδρομίες στην Ελλάδα, γ) την ανάληψη δραστηριοτήτων συναφών προς τα ιπποδρομικά στοιχήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δ) τη διοργάνωση και διεξαγωγή προσθέτου αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών (sweepstake) και ε) τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών που διενεργούνται μέσω διαδικτύου. Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου.