Airbus: Ξεπέρασε τον στόχο παράδοσης 560 αεροσκαφών το 2020

Airbus: Ξεπέρασε τον στόχο παράδοσης 560 αεροσκαφών το 2020

Η Airbus παρέδωσε πάνω από 560 αεροσκάφη το 2020, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία και πηγές του κλάδου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, και αναμένεται να ξεπεράσει την βασική ανταγωνίστριά της Boeing, διατηρώντας την θέση του μεγαλύτερου κατασκευαστή αεροσκαφών παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο ευρωπαϊκός όμιλος αεροδιαστημικής έφτασε τον ανεπίσημο στόχο των 560 παραδόσεων, σύμφωνα με στοιχεία που, σύμφωνα με τις πηγές, θα πρέπει ακόμα να ελεγχθούν.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τον αριθμό παραγγελιών και παραδόσεων για το 2020 μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι συνολικές παραδόσεις της Airbus εκτιμάται ότι έχουν σημειώσει πτώση κατά ένα τρίτο φέτος, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στα αεροπορικά ταξίδια και τους αερομεταφορείς.

Παρόλα αυτά, η ευρωπαϊκή εταιρεία έχει σαφές προβάδισμα έναντι της Boeing, που είχε παραδώσει 118 αεροσκάφη από τις αρχές του 2020 και έως το τέλος Νοεμβρίου, με το 737 ΜΑΧ καθηλωμένο όλο αυτό το διάστημα.