8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

An. Merkel: Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο - Αλληλεγγύη αλλά πρώτα το συμφέρον της Γερμανίας

An. Merkel: Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο - Αλληλεγγύη αλλά πρώτα το συμφέρον της Γερμανίας

Η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την περίοδο των προγραμμάτων διάσωσης δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο και όλες οι οικονομίες βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Η Merkel ανέφερε ακόμα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιταλό Πρωθυπουργό Paolo Gentiloni πως η γερμανική κυβέρνηση ελάμβανε τις αποφάσεις σε σχέση με την Ευρωζώνη με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του μεταβατικού Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενου υπουργού Οικονομικών Olaf Scholz, ότι κατά το παρελθόν η Γερμανία έκανε λάθη και δεν επιτρέπεται πλέον να υπαγορεύει στις άλλες χώρες την κατεύθυνση, η κυρία Merkel ανέφερε: "Υπήρχε μια τρόικα, η οποία ξανά και ξανά προσδιόριζε τους όρους. Υπάρχουν και υπήρχαν και κατά το παρελθόν στις αποχρώσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων κατ΄επανάληψη διαφορετικές απόψεις, αλλά πάντα βρίσκαμε έναν κοινό δρόμο, ο οποίος και εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Γερμανίας, αλλά και καθιστούσε εφικτή την αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Και έτσι θα είναι και στο μέλλον. Έχουμε για αυτό σαφείς αρχές στη βάση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και αυτή τη στάση θα τηρήσουμε. Το θέμα τώρα όμως είναι να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και να προωθήσουμε καινοτομίες και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε και από κοινού".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP/Ferdinand Ostrop