7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ): Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα

Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ): Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα

Τον ισχυρισμό ότι «η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα» πρόβαλε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσείν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης Επιτροπής της Βουλής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση στελεχών της ΝΔ, ενώ σε παρέμβασή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

Συγκεκριμένα, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μιλώντας στο ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη ανέφερε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Άμεση ήταν η αντίδραση των στελεχών της ΝΔ με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή και πως ο ισχυρισμός είναι τουλάχιστον τραγικός. «Υπάρχει κρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξαρτησία. Υπάρχει ισχυρή θρησκευτική και κοσμική παράδοση» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πήρε το λόγο και αφού σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος» εν συνεχεία υποστήριξε ότι «προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει» σημειώνοντας ότι «αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων εκκλησίας και κράτους»...