7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Ζ. Μακρή - Ζ. Ράπτη: Σύσταση επιτροπής για περιπτώσεις ατόμων με αυτοκτονικές τάσεις

Ζ. Μακρή - Ζ. Ράπτη: Σύσταση επιτροπής για περιπτώσεις ατόμων με αυτοκτονικές τάσεις

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή και η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Όπως έγινε γνωστό, με επιστολή της η κ. Μακρή είχε προτείνει τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής που θα εξετάζει περιπτώσεις ατόμων με αυτοκτονικές τάσεις, ατόμων που έχουν επιχειρήσει την αυτοκτονία και θα υποστηρίζει άτομα του περιβάλλοντος των προαναφερόμενων κατηγοριών, αλλά και άτομα που είχαν στο περιβάλλον τους αυτόχειρες, που έθεσαν τέλος στη ζωή τους.

Η επιτροπή, που θα λειτουργεί ως ομάδα ταχείας επέμβασης, θα ασχολείται με περιπτώσεις ατόμων, που εκδηλώνουν τάση αυτοκτονίας, με άτομα που έχουν αποπειραθεί να θέσουν τέλος στη ζωή τους αλλά απέτυχαν, ενώ θα εξετάζει και τις περιπτώσεις ατόμων που, δυστυχώς, τερμάτισαν τη ζωή τους.

«Με τους αριθμούς των εφηβικών αυτοκτονιών να παρουσιάζουν αύξηση, στη χώρα μας και παγκοσμίως και τις αυτοχειρίες, στις νεαρές ηλικίες, να προβληματίζουν και να σοκάρουν, πρέπει να αναλάβουμε δράση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Η κλιμακούμενη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης, ανάλογα με τα ιδιαίτερα και εξειδικευμένα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να αξιολογείται και να αντιμετωπίζεται για χάρη της ζωής του δυνητικού αυτόχειρα αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος», τόνισε η κ. Μακρή.

«Στο πλαίσιο της πρόληψης και της προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων, βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζ. Μακρή, τη συνεργασία μας για την συγκρότηση επιτροπής, με σκοπό την παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους που εκδηλώνουν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές», υπογράμμισε από την πλευρά της η κ. Ράπτη.