7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην Αμαλίας

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην Αμαλίας
Eurokinissi

Ξεκινούν απόψε, μετά τις 23:00, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδοστρώματος, επί της λεωφόρου Αμαλίας, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό δικό δίκτυο», προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι ασφαλτικές εργασίες σε όλο το μήκος της Αμαλίας και πέριξ της πλατείας Συντάγματος, περίπου 16.000 τ.μ., θα εκτελούνται μετά τις 23:00, καθώς τότε διαμορφώνονται οι κατάλληλες θερμοκρασίες τόσο για τους απασχολούμενους στο έργο όσο και για τις ποιοτικές προδιαγραφές εκτέλεσής του.

Σημειώνεται, ότι οι θερμοκρασίες εδάφους, κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, δεν θα υπερβαίνουν τους 32 βαθμούς, γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, ενώ με εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για εργαζόμενους και διερχόμενους οδηγούς.

Παραλιακή, Κηφισίας και Λαυρίου

 Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν σε ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθηράς στρώσης σε ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων αλλά και επισκεπτών προς την πλατεία Συντάγματος.

Το συνολικό έργο, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελείται με την επίβλεψη της Περιφέρειας Αττικής από τον Απρίλιο και έχει ολοκληρωθεί σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, όπως η παραλιακή λεωφόρος, η Λεωφόρος Κηφισίας και η Λεωφόρος Λαυρίου.