Ξεκίνησε κλινικές δοκιμές για εμβόλιο - Αισιοδοξία για το Φθινόπωρο
Pfizer

Ξεκίνησε κλινικές δοκιμές για εμβόλιο - Αισιοδοξία για το Φθινόπωρο

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι προχωρά με τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού και ότι ενδεχομένως να είναι έτοιμο για χρήση, σε "ιδιάζουσες περιπτώσεις", το φθινοπωρινό.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Άλφρεντ Μπουρλα οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει στη Γερμανία, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται στα μέσα Μαϊου. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech.

"Μια δημόσια απειλή όπως ο COVID-19 ωθεί τον καθένα από εμάς να υποστηρίξει με πόρους και τεχνογνωσία την έρευνα για να ξεπεράσουμε αυτή την πιο δύσκολη στιγμή στο ιατρικό ιστορικό αυτού του αιώνα », δήλωσε ο Μάικλ Ντολστεν επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BioNTech οι κλινικές δοκιμές γίνονται σε 200 εθελοντές ηλικίας 18-55 με στόχο το εμβόλιο να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 12 μήνες.

Επιπρόσθετα, ο Μπουρλα εκτίμησε επίσης ότι "Αν όλα πάνε καλά τότε μπορεί το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο για "εξαιρετικές περιπτώσεις."