Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς
Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς

Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας, καθώς οι πιέσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές με την αύξηση των εισαγωγών, ασθενών με κορονοϊό.

Όπως αναφέρει ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης μιλώντας στο GRTimes και στο ΑΠΕ- ΜΠΕ «η παράδοση των φύλλων πορείας έχει ξεκινήσει κανονικά προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στο ΕΣΥ και αφορούν υπηρεσίες Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η εργασία τους στα νοσοκομεία που έχουν κληθεί να παρουσιαστούν».

Για την συγκεκριμένη υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγονται 16 νοσοκομεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο αριθμός των γιατρών που καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία είναι περισσότεροι από 90.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση η επίταξη θα ξεκινήσει 12/1 στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει για χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Στόχος της επίταξης -σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας- είναι η αντιμετώπιση της «τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης», με φόντο την αυξημένη πληρότητα των κλινών στην 3η και 4η ΥΠΕ αλλά και τις μεταλλάξεις που συνεχίζουν να διασπείρονται.

Όλα αυτά «καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό».

Ο καθένας από τους επιτασσόμενους εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε ημέρες κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.