Ξεκινάει η επιχείρηση στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα

Ξεκινάει η επιχείρηση στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα η απομάκρυνση των 261 εκ των 380 επιβαινόντων συνολικά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ που είναι σε εξέλιξη από τις 9 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία 180 άτομα και τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν αύριο.

Η απομάκρυνση θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία εντός Αττικής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του επαναπατρισμού τους.

Στα ξενοδοχεία θα παραμείνουν προληπτικά σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο και στη συνέχεια θα γίνει ο επαναπατρισμός τους.

Στο μεταξύ νωρίτερα, άρχισε η προετοιμασία των υγειονομικών αρχών στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην προβλήτα Ε12, όπου  βρίσκεται δεμένο από χθες το βράδυ  το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στήθηκαν οι πρώτες σκηνές, όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα χρησιμοποιήσουν, ενώ σήμερα αναμένεται και η αποβίβαση όσων δεν νόσησαν.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, εντός 36 ωρών όσοι επιβαίνοντες βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, (ΕΟΔΥ, Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό, κ.λπ.), προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της μεταφοράς των επιβαινόντων στο πλοίο που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επιβαίνει το πλήρωμα και ακόμη άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, καθώς 34 μέλη του πληρώματος.

Δύο από τα 20 άτομα που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».