Ξανθός για Πολάκη: Απαιτείται υπεύθυνη συμπεριφορά από όσους κατέχουν δημόσιους ρόλους

Ξανθός για Πολάκη: Απαιτείται υπεύθυνη συμπεριφορά από όσους κατέχουν δημόσιους ρόλους

Την ανάγκη να μην αφεθούν στα όριά τους νοσοκομεία και εργαζόμενοι τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος σχολιάζοντας την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη τόνισε πως «όσοι έχουμε δημόσιους ρόλους, όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα, οφείλουμε να έχουμε κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά προς τους πολίτες ώστε όλοι να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ξάνθος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την συμπεριφορά του πρώην αναπληρωτή υφυπουργού Υγείας, τόνισε: «Όσοι έχουμε δημόσιους ρόλους, όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα, ειδικά αυτή την περίοδο τη δύσκολη, που η κοινωνία πραγματικά είναι πιεσμένη οφείλουμε μια κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά προς τους πολίτες με δηλώσεις και πράξεις ώστε να συνειδητοποιείται ο κίνδυνος. Διαφορετικά, δεν θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει».

Εν συνεχεία, μιλώντας για την κατάσταση στην Υγεία ο κ. Ξανθός ανέφερε είπε, πως χρειάζονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και τα στρατιωτικά να μπουν στη μάχη κατά του covid19, ενώ όπως είπε υπάρχει σχετική πρόταση του κόμματος του να γίνει το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο αποκλειστική κλινική για covid19. Ενώ, υπογράμμισε πως η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Σε 10-15 μέρες θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων όπου όπως εκτίμησε θα μειωθούν τα κρούσματα.

Ο κ. Ξανθός, μιλώντας για τον Τουρισμό και για το αν συνδέεται με την αύξηση κρουσμάτων, υπογράμμισε ότι έχει ευθύνες και η Ευρώπη, καθώς δεν εφαρμόστηκε μια ενιαία απόφαση αλλά κάθε κράτος δημιούργησε έναν δικό του αλγόριθμό, με πολλαπλές ταχύτητες και έτσι οι χώρες υποδοχής επιβαρύνθηκαν σημαντικά.

Τέλος, σχολιάζοντας τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες με την ένταση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ενόψει του Πολυτεχνείου, ο κ. Ξανθός είπε ότι πρέπει να γίνει μια εκτόνωση της κατάστασης, και αυτό μπορεί να γίνει εκ μέρους της κυβέρνησης. Ενώ σημείωσε πώς στην παρούσα συγκυρία οι χειρισμοί της, βλάπτουν τη Δημοκρατία και τη δημόσια Υγεία.